Şarkışla'dan Kudüs Tepkisi

Başlama Tarihi :   08.12.2017 Bitiş Tarihi :   30.05.2020

 Şarkışla ilçesinde, tüm siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstermek amacıyla Cuma namazı sonrasında Şehitler meydanında toplanarak burada ortak basın açıklaması yaptı.
Ortak basın açıklamasını Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu okudu.
Balıkçıoğlu, okuduğu ortak basın açıklamasında “Bugün, başta Kudüs olmak üzere Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Halep’te, Kırım’da Arakan’da Kafkaslar’da Eritre’de onuruyla mücadele eden kardeşlerimize yalnız olmadıklarını haykırmak için toplandık.
ABD’nin Kudüs komplosu mukaddesatımızın sırtına inmek üzere kaldırılmış hançerdir ve bu hançer saplanırsa canı yanan, kanı dökülen, kayıplara sürüklenen yalnızca İslam alemi olmayacaktır.
Bilinmelidir ki şahadete susamış Müslüman bir Türk’den daha müthiş bir silah keşfedilmemiştir.” 
Ortak basın açıklamasının ardından kalabalığa konuşan Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz’da, “ Bu gün Hz. İbrahim’in yanında olduğunu gösteren karınca misali buraya geldiniz ve Kudüs’ün bir İslam beldesi olduğunu Filistin’in başkenti olduğunu Şarkışla’dan dünyaya duyurmaya çalışıyorsunuz, hepinizden Allah razı olsun.” Dedi.
-Ey bebek katili İsrail kanlı ellerini Kudüs’ten çek 
Ecdadın Kudüs’ü 10 kişiyle, bir manga askerle savunduğunu, onların torunları olarak da Şarkışla’dan haykırdıklarını belirten Oğuz, “Ey bebek katili İsrail, kanlı ellerini Kudüs’ten çek. O kanlı ellerini bu insanlar elbette ki kıracaktır, bundan şüphesi olan yok.” Dedi. 
Birlik ve beraberlik olduğu sürece altından kalkılamayacak hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Oğuz, “Anadolu coğrafyasında yaşayan biz Türkler, her zaman ümmetin lideri olduğumuz gibi şimdi de en gür sesi çıkarıyoruz. Elhamdülillah atamıza yakışır, ecdadımıza yakışır bir şekilde, Türkün şanlı tarihine yakışır bir şekilde, ey dünya zalimleri mazlumları Anadolu’da yaşayan tek bir Türk kalıncaya kadar ezemeyeceksiniz, ezdirmenize müsaade etmeyeceğiz.” Diyerek, meydanda toplanan tüm siyasi temsilcilere, sivil toplum kuruluşlarına gösterdikleri birlik ve beraberlikten dolayı teşekkür etti.
Şehitler Meydanında düzenlenen ortak basın açıklaması konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Kemal Erdoğmuş

Yukarı