Telefon: 0 346 512 1491 sarkisla@cumhuriyet.edu.tr

Duyuru Başlangıç Tarihi : 01.01.1970 - Duyuru Bitiş Tarihi : 01.04.2018

Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu Çanakkale Zaferinin 102.Yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Törene Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu idarecileri, öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı.

Törende konuşan Öğr. Gör. Abdulkadir Yüksel konuşmasında; Biz bugün buraya bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanları yad etmek üzere Çanakkale şehitlerini hatırlatmak üzere buradayız. Şehitlik mertebesini bu millete yüce Allah yıllardır nasip etmektedir. Ki kitabında Ali İmran suresinde ‘Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler.’’ Demektedir. Şehitlik bizlere Hz. Sümeyye yapılan işkenceden Hz. Hüseyin ’in suya hasret kalmasından mirastır. Çanakkale de binlerce şehit bu ruhla vatanı için kendini feda etmiştir. Ve bu sebeple çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür.” Dedi.

Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Nevzat Balıkçıoğlu ise “ Türk olmadan tarih yazılmaz. Bunu tüm batılılarda teyit ederler ki, tarih ilminden Türk’ü çıkardığın zaman bom boş kalır. Biz tarihimiz boyunca destanlar yazmış, Allah’ın seçtiği kurtulmuş bir milletiz. En son destanımızı 15 Temmuzda yazdık.” Dedi.

Tören de Çanakkale’yi, askerleri anlatan bir sine vizyon gösterisi yapıldı.

Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü öğrencisi Kübra Berrak GÜMÜŞKAYA’nın ‘kınalının annesi’ adlı gösterisi izleyicileri duygulandırdı.

Şiir dinletisinin ardından Öğr. Gör. Abdulkadir YÜKSEL’e Yard. Doç. Nevzat BALIKÇIOĞLU tarafından teşekkür belgesi verildi.