Duyuru Başlangıç Tarihi : 20.04.2017 - Duyuru Bitiş Tarihi : 01.04.2018

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Kardeş okul olan Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu (ŞAVMYO )ve Saman Kaya İlköğretim Okulu öğrencileri ŞAVMYO Kampusunda bir araya geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi gerçekleşen ziyarette İlköğretim ve üniversite öğrencileri Türk Hava Kurumu Şarkışla Şubesi’nin desteği ile uçurtma şenliği düzenledi.

Şarkışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen ve ŞAVMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevzat Balıkçı oğlunun katıldığı programda öğrenciler model uçak simülatörü kullandı. Yüksek okul kampusunda Türk Hava Kurumu Yetkilisi Erdem Pınar kontrolünde düzenlenen uçurtma şenliğinde öğrenciler neşeli dakikalar geçirdi. ŞAVMYO Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileriyle oyunlar oynayan minikler çeşitli hediyeler verilerek Samankaya Köyü’ne uğurladı.