+1 UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ TANITIMI

Haber Tarihi :   25.05.2023

ŞARKIŞLA’DA NİTELİKLİ İSTİHDAM AÇIĞI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE KAPANACAK

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu tüm bölümlerinde 3+1 eğitim modeline geçti. 3 dönem teorik eğitim alan öğrencilerin öğrendiklerini 15 hafta boyunca çalışacakları işletmelerde uygulamaya koyacak. Öncelikli olarak bölümleriyle alakalı Şarkışla İlçesi’nde faaliyet gösteren işletmelere yerleştirilecek olan öğrenciler, burada mesleki tecrübe kazanarak iş hayatına atılacak.

BİR ASGARİ ÜCRET ÖDEYEREK 3 PERSONEL ÇALIŞTIRABİLİRSİNİZ

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerince işletmeler çalışan sayılarının yüzde 5’i kadar işyeri eğitimi öğrencisi kabul edebilmektedir. Öğrencilerin, İş kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortaları Cumhuriyet Üniversitesi tarafından karşılanırken, 20’den az kişi çalıştıran işletmeler asgari ücretin en az 3’te 1’ini 20’de fazla personel çalıştıranlar ise 3’te 2’si kadar aylık ödeme yaparak öğrenci istihdam edebilir.

MAAŞ ÖDEMELERİNİN 3’TE 2’Sİ GERİ ÖDENİYOR

Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini istihdam eden işletmeler ödedikleri maaşların 3’te 2’sini mesleki eğitim teşvikleri kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu aracılığı ile tekrar alabilecektir. Şuan Asgari ücretin 8 bin 506,80 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda 20 kişiden az personel çalıştıran bir işletme bir öğrenci için en az 2 bin 552 TL ödeme yapacak, bunun 1.701 TL lirasını teşvik kapsamında tekrar alabilecektir. 20 kişiden fazla çalışanı bulunan işletmelere ise 850 TL ödeme yapılacaktır.

BALIKÇIOĞLU HANGİ İŞLETMELERİN ÖĞRENCİ İSTİHDAM EDEBİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Öğrencilerin tamamını Şarkışla İlçesi’nde istihdam etmek istediklerini söyleyen Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nevzat Balıkçıoğlu, “Tüm Şarkışla esnafını mesleklerinde kazandıkları bilgi, tecrübe ve birikimi öğrencilerimize aktarmaya davet ediyoruz. Teorik olarak bilgiyle donattığımız öğrencilerimizin öğrendiklerini iş yerinde uygulaması, deneyim kazanması, ve istihdama hazır nitelikli iş gücü olarak mezun olması için desteğinizi bekliyoruz. Medya, Reklamcılık, Pazarlama ve E-Ticaret yapan işletmeler Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına, Veteriner Klinikleri Veteriner Laborant Programına, Eczacılarımız Eczane Hizmetleri Programına, Sigorta acenteleri ve bankalar Banka Sigorta Programına, Mali Müşavir ve Muhasebeciler ise Maliye Programına, Rehabilitasyon merkezleri, gündüz bakım evleri, kreşler ve anaokulları da Çocuk Gelişimi ve Gençlik Hizmetleri Programımıza başvurabilir detaylı bilgi alarak eylül ayına kadar protokol imzalayabilir.” dedi.

Yukarı