AŞIK VEYSEL MESLEK YÜKSEKOKULUNDA ERASMUS EĞİTİMİ

Haber Tarihi :   21.12.2019

         

Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Avrupa Birliğine üye ve aday ülke öğrencilerinin yurt dışında staj ve öğrenim görme hakkı var.

 

2010-2011 yılında başlayan bu uygulamada ERASMUS eğitimine gitmek için ön şart olarak dil sınavını geçmek ve gerekli okul diploma puanına sahip olunması gerekiyor. Erasmus koordinatörü Serap Bolayır “Erasmus’a gitmek için dil sınavından 50 üstü puan ve okul ortalaması 2.2 olması gerekiyor. Uygulamanın başladığı günden itibaren 5 kişi bu eğitime katıldı. Eskiden meslek yüksekokullarında staj yapma hakları vardı şimdi daha da avantajlı hale geldi ve artık öğrenim görme haklarına sahip oldular” dedi.

“Erasmusa gitme hakkına sahip öğrenciler gerekli anlaşmalar yapılırsa üniversite tarafından burs veriliyor. Gidilen okula göre verilen burs miktarı değişiyor, kalacak yer ve gidilecek yeri Erasmus ofisi yönlendiriyor. Öğrenciler gri pasaport uygulamasından yararlanabiliyor.

Erasmus yabancı dil sınavına başvuru 18 Ekim-15 Aralık arasında yapılıyor. 21 Aralık 2019’da Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü’nde yapılacak sınavda ön şartları sağlayan öğrenciler başvuru hakkı kazanıyor.

 

 

Hazırlayan: Reyhan Demir

Yukarı