ŞARKIŞLA AŞIK VEYSEL MYO MUSTAFA KEMAL’İ BAYRAK YÜRÜYÜŞÜYLE ANDI

Haber Tarihi :   10.11.2023

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri vefatının 85. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni düzenledi. Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle 100 metrelik bayrakla yapılan Ata’ya saygı yürüyüşü Şarkışla Muhsin Yazıcıoğlu Yüksek Öğrenim Yurdu önünde başlayarak SCÜ Şarkışla Yerleşkesine kadar devam etti.

09:05’de siren eşliğindeki saygı duruşunun ardından Atatürk’ün Gençliğe hitabı ve Gençliğin Atatürk’e cevabı okundu. “Güneşin Adı Atatürk” isimli belgesel film izletildi.

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü tarafından hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nadir görülen fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını Şarkışla Kaymakamı Samet Öztürk, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Nevzat Balıkçıoğlu ve tüm ilçe protokolü birlikte yaptı.

İyileştirilmiş ve renklendirilmiş fotoğrafların yanı sıra Genel Kurmay Başkanlığı Anıt Kabir Komutanlığı tarafından gönderilen fotoğraflara da yer verildi. Atatürk’ün çocuk sevgisinin de vurgulandığı sergi davetliler tarafından büyük ilgi gördü. 10-17 Kasım Atatürk haftası arasında açık kalacak sergiyi isteyen tüm ziyaretçiler inceleyebilecek.