Tanıtım

Bankacılık Ve Sigortacılık

Tanıtım

BANKACILIK ve SİGORTACILIK PROGRAMI

 Bankalarda, muhasebe ve para kaynakları ile ilgili birimlerde, borsa ve finans sektöründe mali kaynakları araştırıp, bunları en etkin ve verimli biçimde kullanma yollarını araştıran uzman insan yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 ·  Sayısal düşünme gücüne sahip,

·  Matematik ve ekonomiyi seven,

·  Dikkatli,

·  Sabırlı,

·  Aktif,

·  İnsanlarla iyi iletişim kurabilen insan yetiştirmek bölümünün genel hedefidir.      Bu hedefleri yakalayan bölüm mezunları ofis ortamında çalışmaktadırlar. 

 Çalışma alanı geniş bir bölümdür. Bölüm mezunları, kamu ve özel bankalarda müşteri temsilcisi vb. gibi ünvanlarla çalışabilmektedir. Ayrıca finans kurumlarında, sigorta ve muhasebe şirketleri, bilgi işlem merkezleri ve borsada mali kaynakların değerlendirilmesiyle ilgili departmanlarda yönetici olarak çalışabildikleri gibi İşletme ve İktisat Bölümü mezunlarının çalışabileceği alanlarda da görev alabilmektedirler.

   Sigorta ve risk yönetimi konusunda eğitim almış, sigortacılık alanında çalışabilecek nitelikli eleman yetiştirmek amaçlamaktadır. Çağdaş yurtdışı sigortacılık tekniklerinin sektöre kazandırılmasında bu bölüm önemli işlevleri üstlenmektedir.

·  Matematik, ekonomi ve istatistik alanlarına ilgili,

·  İyi iletişim kurabilen,

·  Sabırlı, dikkatli ve ikna gücü yüksek kişiler yetiştirmek bu bölümün hedeflerindendir. 

   Çoğunlukla acente yani büro gibi kapalı ortamlarda çalışan bölüm mezunları, hemen hemen her gün dışarıda müşteri görüşmeleri yaptıkları için vakitlerinin büyük bir kısmı dışarıda geçmektedir. Değişik ortamlarda bulunmaktadırlar. Zaman zaman şehirlerarası iş gezileri de yapabilmektedirler.

   Sigorta şirketleri ve sosyal güvenlik kuruluşlarında çalışabildikleri gibi, sigorta acentesi açabilirler.

Bölüm Başkanı

MENEKŞE TAŞ DİVRİK
Dr.Öğr. Üyesi MENEKŞE TAŞ DİVRİK
Bölüm Başkanı

menekse.tas@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 125

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

nisin@cumhuriyet.edu.tr  

Yukarı