TÜRK OCAKLARI BAŞKANI KONFERANS VERDİ

Başlama Tarihi :   29.03.2019 Bitiş Tarihi :   30.09.2020

Sivas Türk Ocakları Şube Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Türk Milliyetçiliğinin Temelleri” isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı.  Türk Milliyetçiliği bilincini tarihi gelişimi doğrultusunda anlatan Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan “Türk milletinin tarih sahnesine çıkışı ile sözüne başlayarak Osmanlıcılık anlayışının 18.yy sonrasında siyasi ve toplumsal otoriteyi koruyamadığını ve Türk Milliyetçiliği perspektifinde siyasal akımın devam ettirildiğini, Türk Milliyetçiliğinin sevgi ve sadakat odaklı bir anlayışa sahip olduğunu, Türk milliyetçiliğinin özünün Batı’daki faşist milliyetçilik anlayışı ile paralellik göstermediğini ve milli kültürü esas aldığını,” ifade etti. Programa, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nevzat Balıkçıoğlu, öğretim görevlileri, kamu görevlileri ve öğrenciler katıldı.