Genel Tanıtım

ŞARKIŞLA AŞIK VEYSEL MESLEK YÜKSEKOKULU

02 Şubat 1994 tarihinde açılan Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı ile Sigortacılık Programı ile eğitime başlamış, bugün sekiz program ile eğitime devam etmektedir. Yüksekokulumuzun temek hedefi teknik ve iktisadi alanlarda hissedilen ara eleman iş gücünü karşılamaya yönelik meslek elemanı yetiştirmektir. Sivas’ a 85 km. ,Kayseri’ ye 105 km. mesafe uzaklıkta Şarkışla ilçesi içinde 150 dönüm arazi üzerine kurulu olan Yüksekokulumuz, üç katlı bina içinde 14 derslik, 2’ si bilgisayar laboratuarı olmak  üzere 3 laboratuar, 1 akıllı sınıf (konferans salonu), 1 kütüphane ve Veysel Odası ile tek katlı idari binadan oluşmaktadır. Şarkışla İlçesinde Yurt-kur tarafından faaliyete geçen 650 kişilik kapasiteli öğrenci yurdu bulunmaktadır.