Aşık Veysel'in doğumunun 124. yılı

Başlama Tarihi :   25.10.2018 Bitiş Tarihi :   30.11.2020

 Sivas'ın Şarkışla ilçesine okul idarecileri ve öğrenciler, doğumunun 124. yılında halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu unutmadı.

Cumhuriyet Üniversitesi Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu idareci ve öğrencileri, doğumunun 124. Yılında, ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in ismini taşıdığı Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda, ‘Küçük Dünyam’ isimli TRT belgesini izleyerek doğum gününü kutladı.
Şarkışla’nın aşık geleneği yönünden önemli bir yer olduğuna vurgu yapan Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Nevzat Balıkçıoğlu yaptığı konuşmasında, “ 
Şarkışla’mızda bir çok değerli aşıklarımız yetişmiştir, bunlardan bir tanesi de Aşık Veysel dir.” Diyerek okullarında daha öncede Aşık Veysel’in doğum günü kutladıklarını söyleyerek bundan sonraki yıllarda da Aşık Veysel’in doğum günlerini kutlayacaklarını anlattı.
Aşık Veysel’in vatan sevdalısı, yazıp söylediği şiir ve türkülerde hep birlik ve beraberliğe vurgu yaptığına dikkat çeken Balıkçıoğlu konuşmasına, “Özellikle günümüzde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde aşık Veysel’i daha iyi anlamaya çalışacağız.” Dedi.
Programa katılan öğrencilerden Ebru yünlü, ünlü halk ozanının adını taşıdığı okulda okumaktan gurur duyduğunu söyleyerek Veysel’i daha iyi tanımak amacıyla Ünlü halk ozanının doğup büyüdüğü Sivrialan köyündeki mezarını ve müzeye dönüştürülen evini görmek için okul tarafından düzenlenen gezi turuna katıldığını söyledi.
Aşık Veysel için ‘Milletin birlik ve beraberliğini sağlayan büyük bir değer olduğunu söyleyen Derya Kaya ise ozanın ismini taşıdığı okulda okumaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.
Öğrencilerden Emine Toyoğlu Aşık Veysel gibi bir değere sahip oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Bir şehrin var olabileceği en güzel değerlerden bir tanesi, sadece bize değil tüm halka, tüm Türkiye ye mal olmuş bir ozan.” Dedi. 
Aşık Veysel’in dili ve milli kimliği açısından önemli bir şair olduğunu vurgulayan Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, “ Bu gün Aşık Veysel’in doğum günü, 124. Doğum yılını kutluyoruz. Okulumuzun konferans salonunda Aşık Veysel ile ilgili öğrencilerimizi bilgilendirme yaptık, onlara Aşık Veysel’in felsefesinden, hayata bakış açısından vatan millet sevgisinden bahsettik. Yeni nesillerin onu daha iyi tanıyabilmesi için elimizden geldiği kadarıyla onu anlatmaya çalıştık. Veysel, âşıklarımızın orta Asyadan gelen aşık kültürümüzün en önemli temsilcilerinden biridir, Türkçemizin en önemli temsilcilerinden biridir, vatanın ve Milletin birliği için çabalamış o uğurda büyük bir faaliyet içerisinde bulunmuş değerli bir ozanımızdır. Kendisini rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum.” Dedi.
Balıkçıoğu Aşık Veysel’in kendisinde açtığı en büyük izin ‘Vatan sevgisi ve Türkçe aşığı’ olduğunu söyledi.

 

Yukarı